Blog Sunreflex

Blog

Schrijf je in voor onze NIEUWSBRIEF en blijf altijd op de hoogte van aanbiedingen en ons nieuwste Blog’s….

12 juni 2018

#Muggenplaag komt er aan !

#Muggenoverlast bijna maand vroeger door hoge temperaturen.

13-JUN-2018 – Het weer de afgelopen weken was gunstig voor de #huissteekmug. De eerste generatie kwam volgens onze berekeningen al eind mei tevoorschijn. Bijna een maand eerder dan normaal. Door de hoge temperaturen en voldoende neerslag komt rond deze dagen al de tweede generatie tevoorschijn. Kijk op Muggenradar.nl waar welke mate van overlast ervaren wordt en geef door welke mate van overlast u ervaart.

De afgelopen week nam het aantal berichten over muggen en muggenbulten op sociale media toe. Een duidelijk teken dat de huissteekmug al volop actief is. Dit is ook te zien aan het aantal muggenbulten op armen, benen van de mensen in de straat. Normaal gesproken begint de muggenoverlast pas echt toe te nemen vanaf de tweede helft van juni en bereikt de overlast een piek in juli en augustus.

Aan de meldingen op Muggenradar.nl zien we dat veel mensen al een flinke muggenoverlast ervaren. In de periode van 1 mei tot en met 11 juni bleek 36% van de meldingen in de categorie ‘Heel veel overlast’. Vorig jaar viel maar 14% van de meldingen in mei en juni in de categorie ‘Heel veel overlast’. In deze periode vorig jaar gaf 39% aan geen overlast te ervaren terwijl dat dit jaar maar 24% is.

 

6 juni

Levertijden hoogseizoen !

De maand juni is al weer begonnen. De zon schijnt veel en de temperaturen stijgen maar door. De zomer staat voor de deur. Wat betekend dat nou voor de levertijden?

Voor de terrasschermen, screens, rolluiken en niet te vergeten de insectenwering is het nu HOOGSEIZOEN! De levertijden in het laagseizoen voor dit maatwerk zijn tussen de 3 en 4 weken maximaal. Nu lopen deze al snel op en zitten we maar zo aan de 5 tot 6 weken levertijd ! Een snelle rekensom; deze week besteld, dan kunt u het in de week van 16 juli gemonteerd hebben. Ja, u heeft het al door, 13 juli beginnen de schoolvakanties al in Midden Nederland ! Voor de horren kunt u een spoedbestelling nemen. Hierdoor heeft u het met 5-10 werkdagen. Hier zitten uiteraard kosten aan verbonden.

Voor de zonwering kunnen we dit helaas niet doen. Onze snelste leverancier WEINOR levert nu nog met 4 WEKEN uit !

Dus wilt u nog genieten van uw zonwering en insecten #horren ? Twijfel niet en bel ons, of kom vrijblijvend in onze winkel voor informatie en een lekkere bak koffie of thee.

 

 

10 april

Hou de muggen buiten!

Alle muggen hebben een zuigsnuit, maar de meeste kunnen daar niet mee bijten. De meest bekende familie van de muggen is die van de steekmuggen, die uiteraard wel kunnen steken. Laat
die nu net voor een vervelende nachtrust kunnen zorgen. We leggen in deze blog wat uit over de herkomst van de mug en wat je er tegen kan doen.

In beginsel leven de steekmuggen van nectar en vervullen zo een nuttige functie tijdens hun zoektocht naar eten: het bestuiven van veel gewassen. Maar tijdens de aanmaak van de eitjes kunnen de vrouwtjes
bloed zuigen bij de mens (en dier). Naast het irritante zoemende geluid van de vleugels die je uit de slaap kunnen houden kan je aan een beet een jeukende rode bult overhouden. Of nog erger: bij de beet kan
een mug ziektes overdragen zoals de beruchte westnijlziekte en in tropische gebieden is de Malariamug zelfs verantwoordelijk voor miljoenen doden per jaar. Daarmee is dit kleine beestje wereldwijd veruit het dodelijkste dier ter wereld. Sinds enkele jaren is ook de verspreiding van het Zika virus door muggen een groeiend probleem.

Aantrekkingskracht

Muggen planten zich voort door eitjes te leggen in het water. De larven verpoppen onder water, komen boven water uit en gaan als volwassen mug op zoek naar nectar. De steekmuggen worden aangetrokken door warmte, CO2 (wat warmbloedige dieren uitademen) en bepaalde geuren van  lichaamsbacteriën van warmbloedige dieren. Het schijnt mogelijk te zijn om muggen te lokken met de geur van sterke Limburgse kaas: de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de indringende geur huizen ook in onze huid. Het klopt dus dat de ene persoon zeer aantrekkelijk is voor muggen, terwijl de ander nauwelijks gestoken wordt.

“Het is een fabel dat muggen worden aangetrokken door licht (hoewel de warmte van lamp wel enige aantrekkingskracht kan hebben).”

In Nederland komen de steekmuggen steeds vaker het hele jaar door voor. Vroeger was dat beperkt door de zomer maar door het veranderende klimaat is het nu mogelijk om het hele jaar door last te hebben van steekmuggen.

Wat kun je doen als je gestoken bent en een jeukende muggenbult hebt?

Een kruisje zetten vervangt de jeuk door pijn. Het helpt maar tijdelijk, maar soms is pijn beter te verdragen dan jeuk en net voldoende om in slaap te vallen. Ijsklontjes zorgen voor verkoeling dat de jeuk tijdelijk vervangt. Er zijn crèmes met antihistamine die goed werken tegen de jeuk. Of crèmes met menthol, die ook weer verkoelen.

Feiten en Fabels om muggen te voorkomen

Nog beter dan het behandelen van je muggenbult is voorkomen dat je er een (of meerdere) krijgt. Allereerst zul je je woonomgeving zo watervrij mogelijk moeten maken. Potjes, dakgoten, oude autobanden, of alles waar een poeltje water in kan blijven staan is een kraamkamer voor jonge muggen.
Als je buiten zit of een wandeling maakt door de natuur kan je je het best beschermen met een muggenstick waar DEET in zit. Icaridin is ook effectief maar niet in Nederland verkrijgbaar. Citriodiol is een natuurlijk alternatief voor DEET dat ook echt schijnt te werken.
Helaas zijn de muggenstekkers, muggen armbandjes (of eigenlijk alles met citronella), of apps die een hoogfrequent signaal uitzenden niet effectief in het wegjagen van muggen. Buiten zitten bij een draaiende ventilator omdat muggen niet van wind houden is helaas ook onzin en de spiraaltjes die een mugwerende rook verspreiden zijn ook niet effectief. Voor binnen zijn er eigenlijk maar 3 effectieve oplossingen tegen muggen:

– Slapen onder een klamboe (maar dan word je nog steeds gestoken als je niet in bed ligt),

– De ouderwetse vliegenmepper (al dan niet elektronisch, of de krant, maar dit geeft vlekken op de muur). Gebruik van insecticiden werkt maar tijdelijk en is erg ongezond.

– De meest efficiënte oplossing tegen muggen is bovenal een goed passende hor (kieren groter dan 1,7mm zijn wijd openstaande deuren voor een mug). Dus kies voor maatwerk.

 


8 februari

Hooikoorts en horren

Hooikoorts

Hooikoorts is één van de meest voorkomende allergieën. Hooikoorts (medische benaming: pollinose) is een allergische reactie op stuifmeel. Dit stuifmeel, ook wel pollen genaamd, zweeft in de lucht en wordt vervolgens ingeademd. Met name het stuifmeel van gras (graspollen) leidt tot allergische reacties, maar ook boompollen kunnen tot klachten leiden. Gras verspreidt zich, net als bloemen en planten, door het wegwaaien van graszaad (graspollen).

Op warme, winderige dagen kunnen er miljoenen pollen in de lucht zweven. Als de pollen op het neusslijmvlies, de oogbollen of in de luchtwegen terecht komen, reageert je afweersysteem hierop en kun je de typiscche hooikoortsklachten krijgen. Voor veel mensen zijn die klachten erg lastig en voor sommigen zelfs een handicap, als de klachten zo erg zijn, dat sporten, fietsen of zelfs alleen maar buiten lopen onmogelijk worden. De meeste pollen zijn in de ochtend en avonden actief. Het is dan ook verstandig om op die momenten binnen te blijven. Maar als je toch wilt genieten van het lekkere weer of je huis wilt ventileren wordt je alsnog blootgesteld aan pollen en zaden. Unilux bedacht hiervoor een oplossing om deze buitenshuis te laten, een hordeur of raamhor met pollengaas.

Pollengaas

Om pollen tegen te gaan gebruikt Unilux het best beschikbare pollengaas, het gepatenteerde Poll-Tex®. Naast het tegen houden van pollen is Poll-Tex hoog transparant en heeft het een hoge luchtdoorlaatbaarheid. De Poll-Tex is uitvoerig getest bij de Universiteits kliniek Charite in Berlijn, Duitsland. Deze gespecialiseerde kliniek in het behandelen van allergieën, is de enige plek in Europa waar 24 uur per dag getest kan worden op het doorlaten van pollen. Pollengaas is een optie bij het samenstellen van uw hor (Link naar configurator).

 

Meerdaags verwachting            

Het LUMC heeft een zesdaagse hooikoortsverwachting voor mensen met een graspollenallergie ontwikkeld. Deze verwachting geeft aan hoe de situatie in verschillende regio’s  zal zijn op de huidige dag en de komende vijf dagen voor mensen met een graspollenallergie. Je vindt hem hier van mei tot september op www.lumc.nl/hooikoortsverwachting.

 

Andere tips

  • Bij veel last van hooikoorts is het onverstandig om het gras te maaien.
  • Probeer ook gebieden met net gemaaid gras te mijden. Een dagje naar de zee kan beter gemaakt worden met landinwaartse wind.
  • Hetzelfde geldt voor het drogen van kleding aan de buitenlucht. De pollen kunnen hier namelijk aan vastkleven, wat weer last van hooikoorts veroorzaakt als de kleding wordt gedragen.
  • Het is verstandig handen en gezicht wat vaker te wassen.
  • Hooikoorts wordt ook verminderd door voor het slapen de haren te wassen. Zo wordt contact van pollen met het kussen vermeden.

 

Onze klanten vertellen:

Fam. van Diermen Hoevelaken

10
Aanbevelen:
Erg klantvriendelijk en goede service en kwaliteit.
Toekomst:
Ik zou echt niks kunnen bedenken. Ik ben zeer tevreden.

Familie Kelder Hoevelaken

10
Aanbevelen:
Prima advies en een prima service
Toekomst:
Eigenlijk niets. Gewoon zo doorgaan.

Fam. Boggelen Hoevelaken

10
Zeer tevreden! In de winkel wordt niets opgedrongen. Er wordt alle tijd voor je genomen en je krijgt stalen mee tot je gevonden hebt wat je zoekt. De stoffeerders Dennis en Sander zijn niet alleen vakmannen, maar ook heel prettig in de omgang en ze ruimen alles netjes op. Kortom: top!

Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij staan al 30 jaar voor u klaar ! contact